Julemarked i Ljubljana i 2017

Planlegger du en reise til Ljubljana på julemarked i 2017? Datoene du bør merke deg er 1 desember (2017) og 2 januar (2018). Det er nemlig datoene da moroa starter og stenger.

Ljubljana er en by som lever i skyggen av byer i nærheten med enda større og noen vil si bedre julemarkeder. Men, nordmenn er ikke alltid de som besøker samme by mange ganger på rad, og derfor kan det være at du tenker at 2017 er året når du skal besøke julemarkedet i Ljubljana (i stedet for de mer kjente i Wien, Budapest, Krakoaw og Praha). Nå vet du også datoene for markedet, så da er det bare å gjøre seg klar.

Christmas market in Ljubljana 2017

Opplev de fantastiske julemarkedene i Ljubljana – Av Matej Kastelic / Shutterstock

Er du litt bekymret for å legge juleturen til Ljubljana kan du også gjøre det hele enda mer spennende. Hvorfor ikke ta juleturen til Zagreb i stedet slik at du kan oppleve julemarkedene der. Avstanden mellom Zagreb og Ljubljana er liten, så i løpet av en time er du i den andre byen, og vips…. to byer på en tur og masse herlig juleshopping. Synes du ikke det høres topp ut? Du kan lese mer om Zagreb og om julemarkedene i byen her.

Julemarked i Ljubljana i 2017

1 desember 217 – 2 januar 2018
Julemarkedene er midt i sentrum

Har du videre spørsmål eller kommentarer i forbindelse med julemarked i Ljubljana er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Ikke glem Ljubljana når du besøker Zagreb

Lonely Planet anbefalte nylig Zagreb som den mest spennende destinasjonen i Europa i 2017. Men, er du på oppdagelsesreise til Zagreb må du ikke glemme en dagstur til Ljubljana i tillegg.

Zagreb og Ljubljana er begge Europeiske hovedsteder som i lang tid har levd i skyggen av byer som Budapest, Wien, Praha og Krakow. Men, nå blåser vinden i en annen retning, og Lonely Planet anbefaler nå folk som kommer til Europa å besøke Zagreb. Den Kroatiske hovedstaden har blitt mye enklere tilgjengelig med egen flyplass som bringer millioner av gjester til byen i året. Dette er en av mange grunner til at Lonely Planet nå anbefaler folk å besøke byen i 2017.

Se på bildet - du skjønner at du trenger å besøke Ljubljana også?

Se på bildet – du skjønner at du trenger å besøke Ljubljana også?

For mange er Zagreb litt utenfor de vanlige turistmålene, og derfor blir det som en liten oppdagelsesferd når man besøker byen. Og er du først i en sånn reisemodus så bør du legge opp til en dagstur til Ljubljana også. Den slovenske hovedstaden ligger kun 1,5 time fra Zagreb med bil, og det gjør det til et perfekt mål for en liten dagsutflukt fra Zagreb. I Ljubljana kan du starte med en deilig lokal lunsj, besøke det lokale markedet, ta bergbanen opp til slottet, gå over den kjente broa som også er byens landemerke, spise litt mer lokal mat og så gjøre det klar for retur til Zagreb igjen.

Når du så returnerer til Zagreb tror vi du kommer til å si at det kunne like gjerne vært Ljubljana som var på toppen av Lonely Planet sin liste, og ikke Zagreb. Og som en konsekvens begynner du umiddelbart å planlegge din retur til Ljubljana i nær framtid der du trenger en god del mer dager for å virkelig nyte byens severdigheter og atmosfære.

For mer informasjon om Zagrbe kan du besøke Zagreb guiden. Om du heller vil vite mer om Ljubljana er det bare å forbli her for å lese mer om Ljubljana i vår norske Ljubljana Guide.

Andre Rieu Ljubljana 2017

Den 14 juni er det duket for Andre Rieu konsert i hovedstaden i Slovenia, i Ljubljana. Hvis du ønsker å høre Andre Rieu live i Stozice Arena i Ljubljana denne dagen er det bare å lese videre.

Når Andre Rieu kommer til Ljubljana er det mange som tror at han ikke er så langt hjemmefra. Mange har nemlig den tanken at Andre Rieu kommer fra Østerrike, han er jo tross alt mannen som står bak Johann Strauss orkesteret i Wien. Men, sannheten er at Andre Rieu ble født i Maastrict i Nederland, og det er derfor han også skal ha mange konserter i Maastricht i 2017. Men, før han kommer så langt skal han blant annet opptre i Ljubljana den 14 juni. Kvelden derpå er han i Zagreb, kvelden derpå er han i Budapest og allerede den 17 juni er han i Wien for å opptre der. Det blir altså noen travle dager for Andre Rieu, men han er vant til slikt så det blir nok ikke spesielt mas for han.

Andre Rieu Ljubljana 2017

Andre Rieu Ljubljana 2017

Andre Rieu concert in Ljubljana 2017

Stozice Arena
14 juni, 20.00

Billetter: Viagogo

Om du har lyst til å få med deg Andre Rieu konserten i Ljubljana kan du trykke på lenken ovenfor for å få tak i billetter. Der finner du også billetter til alle de andre Andre Rieu konsertene i 2017, så det er bare å velge og vrake.

Vil du vite mer om hva som skjer i Ljubljana, lese mer om severdigheter i byen eller kanskje få forslag til spennende utflukter er det bare å lese videre her i vår norske Ljubljana Guide. God reise!

Jul og nyttår i Ljubljana – Programmer og tips!

Vurderer du en tur til Ljubljana denne jula? Eller kanskje en nyttårstur til Ljubljana? Her er tips om programmer og aktiviteter i byen!

Som du kanskje vet er Ljubljana en fantastisk perle som fortsatt ikke er oppdaget av de fleste nordmenn. Før jul har byen noen fantastiske julemarkeder og en herlig flombelysning som gir spesielt god atmosfære. Disse markedene kommer i 2016 til å være åpne helt fram til 1 januar i 2017, så gå for all del ikke glipp av disse om du besøker byen i denne perioden. Men, er det noen andre programmer du bør få med deg om du kommer til Ljubljana på julafen eller kanskje på nyttårsaften? Eller om du er i byen i perioden mellom julaften og nyttårsaften? Her er våre tips!

Programmer i Ljubljana mellom jul og nyttår

Hva skjer i Ljubljana den 24 desember?

Den 24 desember er det ett spesielt arrangenment som er svært hyggelig og fint å få med seg. Det foregår på Mestni trg square og her er det stor utendørskonsert fra 17.00 på julaften. Her vil kjente musikere og artister fra Slovenia opptre og det er en skikkelig hyggelig måte å komme i julestemning på utendørs i Ljubljana.

I perioden mellom julaften og nyttårsaften i Ljubljana

Det kuleste arrangementet i denne perioden i Ljubljana er når Bestefar Is (Grandpa Frost) kommer gjennom byen. Han kommer selvfølgelig på slede og den er dratt av vakre Lippizianer hester. I tillegg til Granpa Frost er det mange andre eventyrfigurer og dyr med i prosesjonen som foregår daglig klokka 17.00 fra den 26 desember til og med den 30 desember. Denne turen med hest og slede berører områder i Ljubljana som Breg, Cobblers’ Bridge, Town Square, Stritarjeva Street, Prešeren Square og Congress Square.

Nyttårsaften i Ljubljana

Det kommer til å foregå mye spennende på nyttårsaften i Ljubljana. Den viktigste plassen den 31 desember i Ljubljana er Kongresni trg square der det vil foregå programmer fra 16.00 på nyttårsaften. Litt senere på kvelden (rundt 21.00) vil også Trg francoske revolucije og Mestni trg square våkne til live. På disse plassene blir det spennende programmer, musikk og lignende og når klokken slår midnatt er det duket for flott fyrverkeri.

Vil du vite mer om hva som skjer i andre byer som Zagreb og Wien (som ikke er så langt fra Ljubljana) rundt jul og nyttårsaften? Trykk på lenkene for mer informasjon!

Vi ønsker alle våre lesere en riktig god jul og et godt nytt år!!

Depeche Mode konsert i Ljubljana den 14 mai 2017

Ljubljana er en fantastisk og herlig by, men det er sjelden de mest populære artistene besøker byen. Derfor er det ekstremt hyggelig at Depeche Mode har inkludert Ljubljana som en av byene de skal besøke under sin turne i 2017.

Ljubljana er ikke den eneste litt utradisjonelle byene Depeche Mode skal besøke under sin turne i 2017. Etter at de er ferdig med sin konsert i Ljubljana reiser de nemlig videre til Malakassa i Hellas og deretter reiser de til Bratislava i Slovakia. Dette er jo alle hyggelige steder, men byer som ofte uteblir når de største og mest populære bandene drar på sine turneer.

Den 14 mai er det altså duket for Depeche Mode konsert i Ljubljana. Den kommer til å starte 19.00 og arenaen heter Stozice Arena. Her blir det til daglig spilt volleyball kamper og basketball kamper. Under slike programmer er det plass til rundt 10,000 mennesker, men når Stozice Arena blir gjort om til konsertarena er det plass til nesten 15,000 mennesker, og så mange kommer det garantert til å være tilstede under Depeche Mode konserten i Ljubljana.

Har du lyst til å få med deg denne konserten i Ljubljana? Du kan kjøpe billetter på siden nedenfor.

Depeche Mode konsert i Ljubljana den 14 mai 2017

Ivica Drusany / Shutterstock.com

Depeche Mode konsert i Ljubljana den 14 mai 2017

Sted: Stozice Arena
Dato: 14 mai, 19.00

Billetter:  Viagogo

På billettsiden ovenfor kan du kjøpe billetter til konserten i Ljubljana og alle andre Depeche Mode konserter i 2017. Har du litt tid til overs anbefaler vi selvfølgelig at du leser om byens severdigheter her i Ljubljana Guiden vår. Her finner du også info om spennende programmer byen har å by på.

God tur til Ljubljana og kos deg på konsert!

Julemarkeder i Ljubljana i 2016

Ljubljana er en helt fantastisk by før jul med noen flotte julemarkeder og en flott belysning overalt. Det er kanskje ikke byen du forbinder med noe som helst, aller minst julemarkeder, men vil du bli positivt overrasket bør du legge turen til Ljubljana i 2016.

Ljubljana henger seg selvfølgelig på trenden med å ha flotte julemarkeder. Byen ligger i en region der det er veldig vanlig, og ikke langt fra Ljubljana finner man jo byer som Zagreb, Budapest og Wien som alle har flotte markeder å skryte av. Og det har også Ljubljana.

Det er flere datoer man bør merke seg i Ljubljana, men den 25 november er svært viktig i 2016. Det er nemlig dagen for åpningen av julemarkedene i Ljubljana. Og hvis man har en klokka bør man merke seg tidspunktet 17.15 Da blir nemlig lysene slått på for første gang under årets julemarkeder, og da kan du se en by som har gjort gode forberedelser til jul og til julemarkedene. Er du i byen den 25 november må du ikke gå glipp av dette.

christmas-market-in-ljubljana-in-2016

Få meg deg julemarkedene i Ljubljana i 2016

De flotte markedene i Ljubljana åpner altså den 25 november ig 2016. De vil holde åpent helt fram til 1 januar, noe som betyr at de som kommer til Ljubljana først mellom jul og nyttår også kan få glede av den herlige atmosfæren som er i byen under denne perioden.

Det kan også være verdt å vite at det er et lite ekstra marked på Prešernov trg som vil være åpent mellom 3 desember og 6 desember, så er du i byen i denne perioden kan det være verdt å få med seg.ecember 3rd and December 6th. If you are in Ljubljana during this period, make sure to check it out!

Julemarkeder i Ljubljana i 2016

Datoer: 25 ovember , 2016 – 1 januar, 2017

Sted: I sentrum av Ljubljana og på  Prešernov torget

Gleder du deg til julemarkedene i Ljubljana? Har du et spørsmål eller kanskje har du vært innom markedene og ønsker å dele noen tanker? Skriv gjerne en kommentar nedenfor om du har noe på hjertet!

Har du mye tid til overs er det også mulig å leie en bil for å kjøre i mange retninger fra Ljubljana. Kjører du i 90 minutter kan du befinne deg i sentrum av Zagreb for eksempel, og der er det også fine julemarkeder. Kjører du i fire timer er du i Budapest, en by med spesielt fine markeder! God tur!

Jean Michel Jarre konsert i Ljubljana

Jean Michel Jarre konsert i LjubljanaLitt før det store julestresset setter inn er det tid for en konsert med Jean Michel Jarre i Ljubljana. Han er kanskje ikke så populær som han engang var, men han har fortsatt tusenvis av fans i byer og tettsteder verden rundt, og derfor kan du forvente deg god stemning når Jean Michel Jarre kommer til Ljubljana i november.

Jean Michel Jarre konserten i Ljubljana blir arrangert den 15 november og Stozice Arena i hovedstaden i Slovenia. Den starter cirka 20.00 og om du skulle ønske å få med deg denne Jean Michel Jarre konserten mens du er i Ljubljana er det selvfølgelig mulig. Du kan kjøpe billetter til begivenheten hos for eksempel Viagogo.

Glem ikke at det er mye spennende å få med seg i Ljubljana mens du er i byen. Du har den fantastiske broa midt i sentrum av byen, du har herlig marked på andre siden av broa, du har hyggelige shoppinggater og selvfølgelig en borg på toppen av høyden som du kan gå til ved å bruke beina eller den litt mer moderne taubanen.

Litt senere er det nok også duket for julemarked i Ljubljana, så det er mye å se fram til i Ljubljana denne høsten/vinteren også! Les videre rundt i vår norske Ljubljana Guide for mer informasjon og tips.

Nå kan du bli bedre kjent med Ljubljana på norsk

Vi har jobbet med den en god stund, men nå er endelig vår norske Ljubljana Guide ferdig. Det betyr at du kan finne informasjon om byen Ljubljana på norsk på internett, og vi tror all informasjonen her vil være matnyttig for deg som planlegger reisen til Slovenia og til Ljubljana, eller til deg som nå sitter på hotellrommet i Ljubljana og leiter etter informasjon om hva du bør se og oppleve under oppholdet i byen!

Det at Ljubljana Guiden vår er ferdig betyr ikke at den ikke vil bli oppdatert mer i framtiden. Det betyr kun at vi nå har skrevet artikler om de viktigste temaene, noe som betyr at du nå enkelt kan finne informasjon om de viktigste severdighetene i Ljubljana, du kan lese om aktiviteter vi anbefaler deg å få med deg, vi tipser deg om restauranter i byen, samt beskriver hoteller som har gode omtaler og med god beliggenhet i byen.

Er du samtidig på jakt etter informasjon om hvordan du kan reise fra flyplassen i Ljubljana og inn til ditt hotell i sentrum har vi selvfølgelig informasjon om dette også under transport temaet.

Vi håper du finner all den informasjonen du leiter etter, og vi ønsker deg en fantastisk flott reise til Ljubljana!

Zucchero konsert i Ljubljana

Zucchero konsert i LjubljanaDen italienske sangeren Zucchero skal legge turen innom Ljubljana i oktober så om du har et ønske om å nøre ham live i 2016 anbefaler vi en tur til Ljubljana.

De fleste av oss kjenner ham som Zucchero, men hans egentlig navn er  Adelmo Fornaciari. Den 8 oktober kommer han til Arena Stozice i Ljubljana for å ha en konsert der og om du ønsker billetter til denne kan du kjøpe det hos  WorldTicketShop.

Dette er bare en av mange Zucchero konserter høsten 2016. Han skal også innom andre kjente og store byer i Europa som London, Paris, Amsterdam, Brussel og lignende. Vil du vite mer om hva som skjer i Ljubljana kan du trykke på denne lenken.

Om du heller vil få med deg Zucchero i en annen spennende by anbefaler vi Brussel. Og skal du først dit må du ikke glemme å lese mer om Brussel i vår norske Brussel Guide. Der finner du nemlig informasjon om severdigheter og aktiviteter i den belgiske hovedstaden som gjør at du vil få mye mer ut av oppholdet ditt!